Eigenste kippensoep

Ingrediƫnten: (voor 4 personen)
Een half haantje (of een hele voor een extra gevulde soep)
Een grote ui
Een flinke prei
Een stevige wortel
Peperkorrels
3 takjes peterselie
3 takjes selderij
3 takjes tijm
Laurier
Foelie
Een citroen
Vermicelli
Bouillonblokjes voor 1,5 liter

Bereiding:

Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in plakjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van een lepel kneuzen. Kippenbouten in grote (soep)pan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken. 
Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen (of fijne puntzeef gebruiken). Bouillon boven andere pan zeven. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met twee vorken in draadjes trekken.
Bouillon opnieuw verwarmen. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren. Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

Kippensoep Extra

Voeg voor een rijk gevulde kippensoep aan basisrecept 'eigenste kippensoep' nog toe:
kleine balletjes (kip)gehakt en een zakje fijne of grove soepgroenten toe.

Gevulde kippensoep

Voeg aan basisrecept 'eigenste kippensoep' nog toe:
Kook 125 g (met vlees of paddenstoelen gevulde) ravioli of tortellini gaar. Snijd 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes. Roer de bleekselderij, ravioli, 1 tl suiker, de inhoud van 1 blik tomatenblokjes (400 g) en eventueel een envelopje saffraandraadjes door de kippensoep van het basisrecept. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken.

Actueel

Weer Broederhanen beschikbaar...!!!

1 november 2018
Het is een lange tijd stil geweest rondom het broederhaan project, maar we hebben niet stil gezeten. We zijn ondertussen met een aantal partijen een de slag om te kijken of we mooie producten kunnen...
Lees verder

Kippen weg Boerveenshof en Het Willink

1 november 2018
2 weken geleden zijn de kippen op boerderij Het Willink geslacht en komende week de kippen van de Boerveenshof weg. Dit is altijd een drukke tijd voor de boeren, de oude hennen en hanen gaan weg, de...
Lees verder

De jonge hennen van Jan Rombouts moeten nog een beetje wennen

15 augustus 2018
Jonge hennen in de stal bij familie Rombouts.Bij de familie Rombouts zijn weer jonge hennen in de stal gekomen, ze beginnen langzaam aan de eerste eitjes te leggen. Deze zijn in het begin nog klein...
Lees verder

Tijdelijk minder eieren door wisselen van kippen

21 juni 2018
Op dit moment worden de kippen gewisseld bij de familie Rombouts in Dronten, hierdoor hebben we tijdelijk wat minder eieren beschikbaar. We proberen de eieren die we hebben zo goed mogelijk te verdelen...
Lees verder

Open dag pluimveebedrijf Rombouts in Dronten

11 mei 2018
Op Zaterdag 26 en Zondag 27 Mei is er een open dag bij pluimveebedrijf Rombouts in Dronten. Geintereseerde kunnen dan zien hoe het werkt op een biodynamische akkerbouw en kippen boerderij.Het adres...
Lees verder